Kapcsolataim térképe

 > Kapcsolati Zónák <

előadás és workshop

A Kapcsolati Zónák modellje talán az egyetlen olyan eszköz, amely különösebb szaktudás hiányában is lehetővé teszi számunkra a minket körülvevő kapcsolati háló, kapcsolati tér strukturált feltárását. Ennek a feltárásnak az eredménye messze túlmutat egy külső, objektív térkép jelentőségén: valójában azzal, hogy a külsőt vizsgáljuk, egy szubjektív, belső lelki térképet is készítünk, amely megannyi önismereti vonzattal is jár: rengeteget elmond rólunk.

A “Madarat tolláról, embert barátjáról” közmondás ugyanerről szól.

Mivel a lelki működésünk közvetlen kapcsolatban áll azzal, hogyan kapcsolódunk másokkal, a kapcsolat térképe a lélek térképe is egyben. Szükségszerűen mutat rá nehézségekre, egyensúlytalanságokra, ahogyan egyben erősségekre is. 

Nemcsak arra segít rálátni, hogy a társaink, ismerőseink, barátunk, családtagjaink mennyire építő vagy éppen romboló hatásokat képviselnek a lelkünkben, hanem arra is rámutat, hogyan szervezzük, választjuk magunk köré az embereket, illetve, hogy hogyan tudunk megtartani valakit, aki egyszer már igazán közel került hozzánk.

Ahogyan a gyermekkorunk hordozta azokat az eseményeket, amelyeken keresztül a negatív énképünket, identitásainkat, illetve lelki bajlódásaink alapjait felépítettük, az aktuális kapcsolatainkban éljük át azokat az eseményeket, amelyekben az énképünket, identitásunkat és lelki bajlódásainkat fenntartjuk, megerősítjük.

Azon túl tehát, hogy a kapcsolataink térképe segít megértenünk önmagunkat, a lelki fejlődés szolgálatába is állítható: látni fogjuk azt is, merre van az előre a kapcsolataink formálásában.

A Kapcsolati Zónák térképe 10 egymástól markánsan elkülönülő zónát nevez meg. Ezek azok az övezetek, amelyekbe a társas életterünkbe tartozó emberek személyes vonzalom, érzelmi viszony és funkció szerint elrendeződnek.

Minden zónához önálló viselkedési eszköztárat tartunk készenlétben, mindegyik egy-egy aprócska, különálló világ, amely más hangulatot, célokat, programokat foglal magába, más kultúrát jelenít meg. A tíz kapcsolati réteget akár tíz lelki rétegnek is tekinthetjük, hiszen nincs olyan lelki jelenség, amely valamilyen formában ne jelenne meg az emberi kapcsolatainkban. 

A zónák fő rendezőelve: minél erősebb hatást gyakorol valaki az életünkre, lényünkre, annál közelebbi zónánkban helyezkedik el. Mindennek kapcsán az egyik talán legizgalmasabb kérdés: ki van a zónáink belsejében, hogyan jutott oda, s hogyan tudunk gondoskodni arról, hogy ott biztonságban meg is maradhasson?

Ezzel az önismereti szempontból is meghatározó témával egy előadáson és egy workshop-on keresztül ismerkedhetsz meg.

 

Előadás:

Az előadáson rálátást kapsz a zónákra és az alzónákra, illetve a zónák és a lelki működésed legfontosabb összefüggéseire.

Amennyiben szeretnél részt venni a következő előadáson, töltsd ki az űrlapot, és értesíteni fogunk a pontos dátumról:

ELŐADÁS jelentkezési űrlap

Workshop:

A workshopon segítséget kapsz az ismerőseid zónákba sorolásához, majd áttekintjük a kapcsolati tered lelki működésedre gyakorolt legfontosabb hatásait, illetve feltárjuk a kapcsolataid töltő, gyengítő, illetve ambivalens szereplőit.

A munka végén irányokat keresünk a kapcsolati hálód harmonizálására.

Amennyiben szeretnél részt venni a következő workshopon, töltsd ki az űrlapot, és értesíteni fogunk a pontos dátumról:

WORKSHOP jelentkezési űrlap

Kérdések esetén fordulj hozzám bizalommal:

Bőr Róbert: +36-30-923-2099

info@kapcsolatdinamika.hu