KapcsolatMentor

A munkám lényege egyszerűen összefoglalható:

Segítek nektek őszintén, nyíltan és szeretetben kapcsolódni, illetve kapcsolatban maradni egymással.

Segítek őrizni a támogató, konstruktív viszonyt köztetek.

Az, hogy “nektek”, elsősorban azt jelenti, hogy neked és a párodnak. Akkor lehet a leghatékonyabb a közös munkánk, ha mindketten részt vesztek benne.

Emellett persze akkor is fordulhatsz hozzám, ha egyedül vagy és kapcsolati nehézségekkel küzdesz, vagy ha van párod, és ő nem nyitott a közös munkára.

 


Ki az a Kapcsolatmentor?

A kapcsolatmentor olyan, mint egy alaposan felkészült barát, aki közel áll hozzátok, ismer benneteket, rálát a helyzetetekre, nehéz helyzetekben elérhető és megbízható segítséget nyújt a kapcsolat megőrzéséhez, építéséhez.
A rendelkezésre állás mellett fontosak a rendszeres találkozóink is, amelyek keretében egy kölcsönösen kialakított úton kísérlek benneteket önmagatok és egymás felé.

 

Az út, amin közösen haladunk

Csak a mélyreható ön-, társ- és kapcsolatismeret, az éber tudat, a kapcsolat módszeres ápolása, illetve a rugalmas személyiség együttese képes megteremteni azt a hidat, amely stabil összekötőként képes működni egy párkapcsolatban.

 

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

Amennyiben azt látjuk, hogy ismételten negatív mintázatot követve viselkedsz a párkapcsolatodban, elsőként a mintával foglalkozunk. Ennek a módszeréről itt olvashatsz bővebben: Kapcsolati minták átalakítása

Ahhoz, hogy gondoskodjunk a kedveseddel való építő viszonyodról, az eltávolító hatású szokásaidat pozitív mederbe kell átterelned.

 

Mire van ehhez szükséged?

Mindenekelőtt arra, hogy ráláss az eddigi működésedre és meghozz néhány döntést arról, hogy mely pontokon fogsz másként eljárni, mint eddig. Ha nem tudod, mit tegyél másképp, szükségszerűen a régit fogod ismételni.

Ahhoz, hogy átalakítsd a szokásaidat, elsőként észlelned kell, hogy egy ponton eltértél a konstruktív viszonytól. Tudnod kell, hogyan vezeted vissza a kapcsolatotokat építő keretbe, amihez pedig tisztában kell lenned azzal, milyen gesztus lehet hatékony eszköz ehhez. Gondoskodnod kell arról is, hogy a kívánt mozdulatot abban az állapotban is meg tudd tenni, amikor érzelmileg az nehéz. Ha minderre nem vagy még képes, akkor sincs veszve semmi, mert el tudlak vezeti idáig.

Segítek rálátni arra, miért akar éppen egyikőtök közeledni vagy távolodni, rámutatok a helyzet újfajta értelmezési lehetőségeire, illetve a reflexszerűnél építőbb cselekvési és konfliktus kezelési irányokra. Segítek látni ott, ahol a ti látásotok elhomályosul, érteni ott, ahol a fordításotok téves, és választani akkor, amikor azt hinnétek, nincs jó alternatíva. Ennek maximális biztosítása érdekében elérhető leszek számotokra bármikor, hiszen bizonyos helyzetekben nincs idő várni.

A közös munka során elsajátítjátok továbbá a kapcsolat módszeres ápolásának az elveit és gyakorlati eszközeit, melyek által kölcsönösen elégedettek és inspiráltak lesztek a kapcsolatotokban. Ezek az eszközök segítenek a konfliktusos helyzetek kezelésében, hogy a nehézségből visszatérjetek egymáshoz és hogy a szeretetet folyamatosan és kölcsönösen táplálni tudjátok.

Mindehhez tőletek nyitottságra, egymásba és magatokba vetett hitre és rugalmas személyiségre lesz szükség, hogy könnyeden tudjatok mozogni az egyes tudatállapotok, hangulatok és nézőpontok között.

 

Miért választottam ezt a szakmát?

Huszonéves koromban egy ideig volt mentorom, aki életem vezetésében meghatározó segítséget nyújtott. Azóta, hogy vele megszakadt a kapcsolatom, folyamatosan hiányolom a segítő jelenlétet.

Gyakran történt velem, hogy utólag ismertem fel ismétlődő hibákat, amelyeket a párkapcsolataimban elkövettem. Némelyiknek hatalmas ára volt, és habár egyetlen tanulság sem volt hiábavaló, jól látszik, hogy a mentori támogatás hiánya, a gondos, “objektív” figyelem, a hozzáértő törődés rengeteg nehézséget spórolhatott volna meg számomra.

Egy különösen fájdalmas szakításomat követően döntöttem úgy, hogy azzá az emberré válok, aki ha az én rendelkezésemre állt volna, még mindig együtt lehetnék akkori kedvesemmel. Célommá vált a folyamatosan elérhető kísérői, támogatói, tanácsadói minőség rendelkezésre bocsátása a párkapcsolatok szervezéséhez.

 

Milyen módszereket használok a munkámban?

A mentorálásban főként a játszmaelméletre, tranzakció analízisre, kommunikáció-pszichológiára, integrál-pszichológiára, Recall Healing-re, többféle kommunikációs módszertanra és énállapot-terápiára támaszkodom.

 

Jelentkezni, érdeklődni a +36-30-923-2099 (Bőr Róbert) telefonszámon, vagy az robert.bor@kapcsolatdinamika.hu címen tudsz.